március 08, 2015

No. 08. Chapter: Ready for War?

Sziasztok!
Éppen ebben a szent momentumban fejeztem be ezt a fejezetet, és mint látható, át is neveztem.:) Az okokat nem szeretném megint elsorolni, bizonyára így tizedszerre már unalmas, nektek is olvasni, nekem is pötyögni. Ami az illeti, egyetlen kérdésem van: akarja még valaki olvasni a történetet? Mert bizony elég unalmas magamnak írogatni, hiába csinálom szívesen, egy idő után ráunok. Hülye azért nem vagyok, volt olyan nap, amikor az új fejezetre ötven oldalmegnyitás volt, és noha tudom, hogy maximum ebből öt embert érdekli, de azok olvassák is. Az első fejezetre 55 megtekintés van, és semmi visszajelzés. Ez azért rosszul esik.
Na jó, ez kissé szánalmas, hogy itt sírok, de ez tényleg igaz. Inkább nem alázom tovább magamat, jöjjön a fejezet. :)

'Chapter


Chace Crawford Dance animated GIF Pierre, kérem! – szólt 
Monaco hercege az inasának.
ajtó mögül halk, mégis határozott koppantás hallatszódott, majd belépett a szobába a nyalkahuszár, francia inas. Haja zselével volt hátrafésülve, mintha libazsírral kente volna az amúgy vállig érő loboncát. Pödrött bajusza vígan kunkorodott felfele, inasi egyenruháját egy arany zsebóra tette különlegesebbé, ezzel is azt mutatta a többi szolgálónak: ő különleges helyzetben van.

-          Qui, Monsieur! Ez’t a levelet a bará’tnő’étől ka’ptuk, Mademoiselle Blai’r Waldorftól – nyújtott át egy cirkalmas betűkkel írt, parfümmel behintett, bézsszín kartonlapot. Louis párszor megforgatta a kezében, nehézkesen olvasta a Mademoiselle kunkori, arisztokratikus betűit. Alig észrevehetően megszimatolta a papírdarabot. Büszkén megállapította, ez Blair parfüme.
-          Ma este lesz a bál. Kérem, Pierre, szerezzen be maszkot, öltönyt és egy szál hófehér rózsát. Sokat segítene ezzel.

Louis szinte még be sem fejezte a mondandóját, Pierre már ott sem volt. Kihajtotta a territóriumáról a fakanalát szorongató Marie-t, és Jean-t, a sofőrt is riadóztatta, hogy mindjárt ugorjanak, az uruknak vásárolni kell öltönyt, sapkát, sálat, minden jófenét.


 Louis csak kedélyesen megrázta a fejét. Csípőjét a mögötte álló, antik stílusú asztalnak támasztotta, majd gondolatait uralma alá hajtotta Blair Waldorf elbűvölő személye. Talán már szerette is. Nem igazán tudta, hogy mit érez, még soha nem volt igazán szerelmes, a nők csak azért tapadtak rá, mert ő a trónörökös, a királyi család egy tagja! Más egyéb indok nem is kellett ehhez.
Noha tudta, hogy Blair is eleinte csak a jóképű uralkodót látta benne, semmi többet. Aztán megkapta a cipőjét. Ekkor úgy érezte, ez a lány más, eddig még senki nem próbálta egy népszerű mesévé alakítani az életét. Senki nem próbált még az ő egyetlen hercegnőjévé válni.
Blair pedig pontosan ilyesfajta gondolatokat ébresztett benne, és talán ez volt az, ami vonzóvá, érdekessé tette a lányt. Másrészről pedig semmi kivetnivaló nem volt benne, művelt, gazdag, és szép is volt. A testvére is csak kettő dologba tudott belekötni: az egyik a nem nemesi származás; a másik pedig a hírhedt ex-fiú, Chuck Bass.
Az újgazdag ficsúr híre Európa ajtain döngetett, az arisztokraták hamar észrevették az új, szinte megvezethető pénzforrást, amely több pénzt hozhatna, mint bármi más.
Csak arra nem számítottak, hogy az alig tizennyolcat töltő fiúcska túlságosan dörzsölt hozzájuk képest, így még mielőtt a felsőbb körök észrevehették volna a szerződések kétértelmű vonatkozásait és kiskapuit; nem maradt semmijük. Az összes ingóságuk odalett, és minden a legifjabb Basshez ment.

Louis is hallotta ezeket a történeteket, leginkább Anglia környékéről. Néhány Lord is elbukta a vagyonát a fiúval, így Franciaországban inkább nem is lépett senki sem kapcsolatba a férfival, magukat védték a látszólagos tudatlanságukkal.
A franciák mindnet túlbonyolítanak, így a politikájukat is. Monaco pedig egészen remek kapcsolatban van velük, így ők is kaptak a vezetőség fejmosásából.

A Grimaldi lassan fújta ki a levegőjét. Blairtől eljutott az irritáló ex-fiújához. Kicsikét szánalmasnak érezte önmagát.


Nathaniel Archibald fáradtan rogyott le Raina fésülködő asztala elé. A szemei alatt hatalmas táskák lógtak, arca sápadt, kissé beesett, és ezen még a Dior öltönye sem tudott javítani. Rendkívül fáradt volt, az éjszaka egyáltalán nem tudott aludni, hiszen egész végig a Jennyvel folytatott beszélgetése csengett vissza a füleiben. Talán semmi köze sem volt a szőke gótkirálynő dolgaihoz, de akkor sem tudta még csak elviselni sem a gondolatot, hogy a lány Chuckot kereste rajta.
Chuckot, azt a Chuckot, aki a szüzességét vette el. Amiért kissé neheztelt is a férfira, de igazán nem csodálkozott rajta, hogy ő tette meg ezt is helyette. Hiszen Nate ha nem is tervezett, de számított a dologra. Mármint a még meg nem történt dologra.

Nate megrázta a fejét, fakóbarna, fésületlen haja ide-oda szállt közben.

Nem, ez a múlt. Huhu, Archibald, már van barátnőd, tudod, Raina Thorpe! Az a fekete vadmacska, akit a Martinivel kínálgatsz!
Azonban Nathanielnek mindegy volt, hogy emlékezteti-e magát a jelenlegi szexuális életére, továbbra is csak Jennifer Humphrey járt a buksijában. Perverzebbnél, perverzebb, erős tizennyolcas karikás képek villantak fel előtte a nővel kapcsolatban, ahogy csatakos izzadtan csókolják egymást, és…

Nate, hiába állt érett férfi hírében, elpirult a gondolatra.

Egyszerűen vágyott a pandaszemes társaságára, és tudatalatt egyértelmű is volt a számára, hogy nem csak mint barátok. De még magának is nehézkes volt ezt beismernie. És amíg ő magával viaskodott, addigra Raina rá is jött mindenre, ami közte és a Humphrey között történt, illetve nem történt.

Raina Thorpe egyébként is halucinogén hajlamokkal bír, rendkívül féltékeny, – már ha látja az ellenfelét a hölgyben – egy tüneményes kis fúria tud lenni olyankor, – mint tegnap óta megtapasztalhatta – de erre még rátett egy lapáttal a barátja furcsa viselkedése, amikor a lányról kérdezte, az idegesítő kerülgetés, a macska-egér játék.
Ez pedig bosszantotta a lányt. Veszekedéssé fajult a dolog, Raina úgy fújt Nate-re, mint egy macska, szemeiben az ádáz bosszú tüze égett, a haja a gravitációnak ellent mondva villámcsapott állapotban állt a plafon felé. Majd sértődötten otthagyta Nate-et, és közölte, ő nem megy vele Chuck partijára.

Ez történt pontosan hajnali fél tízkor, ami után az Archibald úgy döntött, tojik a világra. Raina majd megbékél, hiszen semmi oka sincsen a féltékenykedésre, csupán megzavarta egy régen látott ismerős érkezése, és ő nem tett olyat, ami ezt a reakciót kiválthatta volna a lányból. Így Nate nem reagálta túl. Tudta, hogy ő már pedig nem felelős semmiért sem. Csupán felfújták a Jenny Humphrey elnevezésű emberegyed létezését.

 Az Archibaldot az ébresztette fel a szövevényekkel teli, kifacsart gondolatmenetéből, hogy az fésülködő asztal kemény gránitján koppant a feje. Amint az ingerületet vezető receptorai felfogták és elszállítatták a fájdalmat az agyába, Nate azonnal felébredt, kékszín szemei kitágultak a döbbenettől, majd újult erővel ejtette vissza a fejét az előbbi kemény területre. Túl fáradt volt még ahhoz is, hogy egyáltalán tudomásul vegye a körülötte lezajló valóságot.

Jelenleg egyedül volt a luxus apartmanban, és nem is akart mást, csak gondolkodni egy keveset, a fejét kiüríteni. Ezért úgy döntött, alszik. A kezein felgyűrte a drága öltönyt, majd a karjaira hajtva a fejét, hangosan hortyogva elaludt, mint egy nagyra nőtt gyermek.


Már rendkívül felidegesítette magát. Több mint ötször pakolta ki és be a szerződést abból a nyomorult, zipzáros Louis vuitton táskából. Három percenként eldönti, hogy igen, most meg fogja tenni azt, amire Eleanor kérte, aztán a következő fél percben pedig meggondolja magát, mert úgysem tudná megtenni. Ah, úgy viselkedik, mint holmi hülye kis tinédzser, aki a szerelmes levelet pakolja ide-oda, hogy odaadja-e a fiúnak, avagy sem.

Mert mi más is lenne a jobb dolog, mint a beláthatatlan jövőn filozofálgatni egész életeden keresztül? Jennyfer Humphrey idegességében lesöpört néhány vastagabb könyvet az íróasztaláról. A fejét pedig a kezeibe temetve mormolta az imákat az estére. Hiszen el fog menni Charles partijára. Ha kis is dobják, akkor is oda kell adnia Blairnek a szerződést. Tegnap este még beszélt is Eleanorral, aki kötelezte, hogy menjen el az elitek szórakoztatására szánt eseményre. Így nem volt választása. Már ha, akarja a beígért divatbemutatót, amivel még jobban fel tudná virágoztatni a saját tehetségét. Ha minden jól megy, ez a Waldorf Desing-nál fog bekövetkezni. az pedig mégis csak egy világmárka.

Jennynek kedve lett volna még valamit a földhöz vágni tehetetlen dühében. Ugyan, ő nem kapott meghívót, mégis már tegnap elkezdte a ma esti báli ruhájának a megvarrását. Egy vérvörös, csavart fodros, a combjáig felvágott, nyakba akasztós ruhát gyártott, aminek a deréki részére két órával ezelőtt varrta fel a fűzőt. Spanyol flamenco táncosi ruha akart ez lenni, de mostanra ez inkább holmi western pincérnős stílusra hajazott.
Maszkot pedig egy brooklyni kisboltból szerzett, sima egyszerű, arany álarcot vett, amit a vörös csillámmal megformált rózsa alakok tettek egyedivé, meg az oldali részén lévő fekete tollak. Arról azonban még fogalma sem volt, hogyan fog elvegyülni a tömegben, hiszen Blairnek is kell az az italmennyiség, amitől majd aláírja a papírokat.


Blair Waldorf az egész alakos, művészi mintákkal körbefaragott tükrében méregette a rajta feszülő ruhát, noha a bálig még volt majdhogynem négy órája. Amint felkelt reggel, az első dolga is az volt, hogy megpördüljön a tükör előtt, aztán másfél órán keresztül ázzon a kádba, hogy a bőre elég hidratált maradjon még jövőhét keddre is. Imádott szoknyába lenni, ilyenkor midig száz százalékosan nőnek érezte magát, – nem mintha néhanapján megkérdőjelezné a nemi hovatartozását – főleg ezekben a hosszú, régi stílusú nagyasszonyi ruhákban.

A csípőjére helyezte a kezeit, és még egyet forgott a saját tengelye körül. Elmosolyodott. Teljesen elégedett volt magával. Az alakja hibátlan, összesen negyvenhét és fél kilót mutatott a mérleg még a reggelije után is! Pedig azok macaroonok voltak! És ez igen nagy teljesítmény volt, amit Blair büszkén is mutogatott.

A ruhája hátoldalán a fűzőt meg sem kellett Dorotának húznia, így is majd’ tenyérnyi masnit köttethetett rá, arról nem is beszélve, hogy kényelmesen kapott levegőt, sőt, nem is szédült a göncében, pedig már három órája gyönyörködött magán.

Újra végigmustrálta a ruha minden egyes szegletét. A mély dekoltázzsal megáldott csoda kiemelte kevésbé gömbölyded vonalait, és szálkás vékonyságát. A felső rész babakék és arany komponenséből kiemelkedett a szeme, és a barna, csavart hullámokká babrált haja. A fűző fehér színe kissé kövérítette, de ez már szinte jól állt neki, – amit senkinek sem vallott volna be – ráadásul az A vonalú esés, és a deréki részből induló arany szövet kissé magasította is, nézett ki vagy százhatvannégy centinek! A derekára kötött rézbevonatú kutyaláncok egy másik, vadabb stílust képviseltek az elegáns mellett. A tökéletes kontraszt csak így jöhetett létre.

Blair az arca elé helyezte az álarcát. Tökéletes volt, egyszerűen ellenállhatatlan. Önmaga dicsőítéséből a telefonja csörgése ébresztette fel.
-          Chuck? Még van majdnem három óránk a bálig – tromfolta le a férfit, hogy megzavarta saját maga aphroditésítésében.
-          Kicsiszívem, Blair, a terv változott. Csalogasd valahogy el a Humphreyt, és neked is jönnöd kell! Most! Nate egy órán belül ideér. És addigra minimum a biztosítékoknál kell lennünk, és még jó pár alkalmazottal van tisztázni valónk. – Blair megforgatta a szemeit, majd nagy sóhajtás után beleegyezett.
-          Megyek, apu – aztán kinyomta, majd gyerekesen kinyújtotta a nyelvét a készülékre.

Akkor, kezdődjön a Velencei Maskarás Bál – Uppear East Side-i módra. 

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése