augusztus 23, 2014

Gossip Girl

Sziasztok!
Gondoltam, rittyentek egy bejegyzést erről a Gossip Girlről, aminek a szereplőit fogom kölcsön kérni, és gyártani belőle valami olvashatót.


A Gossip Girl egy weboldal, ahova a manhattani elit botrányos életének szennyeseit teregetik ki. Senki nem tudja, ki is Gossip Girl, vagy mi okból viszi az oldalt, csak egy a biztos: ennek a blognak a főszereplői igaziak, és néha már direkt művelik a bajt, csakhogy írjon róluk New York kedvenc tinédzser-hírforrása.


Serena Van der Woodsen (Blake Lively) : Serena egy év után tér vissza Internátusból, mindent itt hagyott Manhattanben, és mégis olyan, mintha csak egy napra ment volna el. Vagyis, nem éppen. Rögtön szembe kerül a legjobb barátnőjével, a majdnem-öngyilkos öccsével, talán egy új pasi is a láthatáron van, és nagyon úgy néz ki, hogy az anyja újra akar házasodni. Negyedszer. Ráadásként Serenára nem éppen lehet azt mondani, hogy pénztelen - ahogy a többiekre sem -, szóval ami van ideje, és nem tanulással, vagy a botrányaival tölti, azt vásárlással - mint minden más constance-os.

Blair Cornelia Waldorf (Leighton Meester) : Serena 'volt' legjobb barátnője, és a Constance jelenlegi királynője, és az egyik leggonoszabb, mégis bájos szereplő. Az első rész feléig úgy tűnik, az ő élete végkép tökéletes, de aztán megtudja, hogy a barátja egy évvel ezelőtt  megcsalta Serenával, így elkezdődik a rivalizálás, majd a hatalmas pálfordulás érkezik. Blair a sorozat szemétládája és a volt pasija között találja magát. Aztán persze a Serenával való kapcsolata is változik, hol szét szívatják egymást, hol barátian ölelkeznek a sorozat folyamán.

Chuck (Charles) Bass (Ed Westwick) : A sorozat úgy nevezett 'szemétládája'. Az elején legalábbis az. Hamar elcsavarja a nagy nőcsábász fejét a legjobb barátja nője, és azok a fránya pillangók is kiölhetetlenek a gyomrából! Amúgy meg mindenkinek csak keresztbe tesz - kivéve Blairnek, ha nem éppen harcolnak egymással. A kapcsolatuk tüzes és szenvedélyes a lánnyal, azonban mint mindennek, ennek is vége lesz egyszer. Serenával és Erickel - Serena öccse - már az első évadban mostohatestvérek lesznek, aztán pedig Blairnek köszönheti azt, hogy nem rohadt el a mája a rengeteg alkoholtól és egyéb bódító mellékhatással bíró szerektől.(Amúgy a végére csak miatta és Blair miatt néztem a sorozatot, a többiek nem igazán érdekeltek...)

Daniel Humphrey (Penn Badgley) : Serena bimbózófélben lévő kapcsolata, ami végül csúnyán végzi. Mégis bolond és őszinte szerelmük a sorozat alatt nem alszik ki, csupán lecsendesül. Ha valakire, hát rá lehet azt mondani, hogy pénztelen. A gazdag ficsúrok magániskolájában csak a brooklyni csóróként ismerik - már ha valakinek fel is tűnik az, hogy ott van. De az írópalánta sok titkot rejteget még a sorozat számára!

Nathaniel Archibald (Chace Crawford) : A sorozat első felében Blair a barátnője, aztán szépen lassan kiderülnek a dolgok - és talán ők tényleg nem voltak egymáshoz valóak. Nate soha egyetlen tippet sem küldött be Gossip Girlnek, róla inkább csak szóltak a cikkek. Kedves, őszinte, kissé elveszett fiú, akinek a családja bajba kerül. Az apja sikkasztott, és ezért dutyiba is kerül, ami azért megviseli Nate-et. Viszont a barátnőit gyorsan váltogatja Blair után.

Jennifer Humphrey (Taylor Momsen): Az eleinte ártatlannak tűnő tizennégy éves lányka, talán mégsem olyan, mint amilyennek tűnik. Minél jobban be akar kerülni az elithez, annál nagyobb bajba kerül. A divattervezésben rendkívül ügyes, egy ideig a Waldorfoknak dolgozik, majd saját kollekciót akar. A stílusa közben egyre sötétebb lesz, a harmadik évad környékén már száz százalékig gótnak számít. A harmadik évad után csak ritkábban tér vissza.

Remélem nem lett olyan szörnyű, és érthető volt. Ha valaki hibát találna benne, vagy nem éppen úgy történt, mint ahogy célozgattam - igen, előfordulhat, fáradt vagyok és hülye jelenleg -, az kérem szóljon. A napokban az oldalon a Chat is meg fog jelenni.

Lala

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése